דפים

יום חמישי, 30 ביוני 2011

כרטיס סטודנט בינלאומי

אז למה להשקיע 50 שקלים על כרטיס סטודנט בינלואמי?
הנחות! הנחות! הנחות!

כמעט בכל מוזיאון/ מוסד/ אטרקציה ישנה הנחה לסטודנטים. המחירים לסטודנטים נמוכים ב2-5$ ואף יותר. אחרי חשבון קצר: הנחת סטודנטים ב7-3 מקומות מכסה את העלות, ואם מבקרים ביותר מקומות (וזה מה שקורה בד"כ), אז בכלל הרווחנו.

אז מה עושים?
מאתרים את סניף איסתא הקרוב לביתכם.
מומלץ להרים טלפון ולבדוק מראש האם נשארו להם כרטיסי סטודנט (אנחנו נתקלנו בשני סניפים בת"א שבהם לא נשארו כרטיסים והיינו צריכים לחכות לשיגיעו נוספים...).
מביאים: תמונת פספורט,  אישור סטודנט או כרטיס סטודנט לשנה הנוכחית ו50 ש"ח.
תוך דקות ספורות יהיה בידכם כרטיס הסטודנט הבינלאומי של ISTC- הקונפדרציה הבינ"ל לתיירות סטודנטים.

איסתא היא המנפיקה הבלעדית של הכרטיס והוא הכרטיס הבינ"ל הרשמי והיחיד המוכר ע"י חברות התעופה והגופים הרשמיים בעולם ובכללם אונסק"ו, לדברי איסתא.




קיים עוד כרטיס סטודנטים שמנופק ע"י אופיר טורס אותו אני לא מכירה ועל כן לא אוכל להמליץ.

יום שלישי, 28 ביוני 2011

To Do List

רשימה מרשימה למדי של פעולות והכנות שיש (או מומלץ) לעשות לקראת נסיעה לחו"ל. (ברשותכם חילקתי למה שכבר מאחורינו לבין מה שעוד לפנינו):

Done:

1. הוצאת ויזה (במקרה של ארה"ב כמובן)
2. הנפקת כרטיס אשראי בינלאומי
3. בניית מסלול כללי לטיול
4. רכישת כרטיסי טיסה בינלאומיים
5. רכישת כרטיסי טיסה טיסות פנימיות
6. הזמנת מקומות לינה

Not yet:

1. הנפקת כרטיסי סטודנט בינלאומיים (לסטודנטים שבינינו לקבלת הנחות סטודנטים)
2. הנפקת רישיון נהיגה בינלאומי
3. הנפקת כרטיס AAA (כרטיס שמקנה הנחות במלונות ובאתרים שונים)
4. תכנון מסלול מפורט (כולל רשימת כתובות לג'יפיאס)
5. הזמנת כרטיסים לאטרקציות שדורשות הזמנת כרטיס מראש
6. שכירת רכב/ים.
7. להשיג/ לרכוש/ להשאיל נטבוק (מחשב נייד קטן)
8. לרכוש בebay כרטיס סים נטען לשיחות חו"ל
9. לפתוח את הנייד שלנו לשיחות יוצאות לחו"ל
10. יום לפני הנסיעה להקפיא מנויים לאינטרנט/כבלים/עיתון וכו'.
11. להדפיס את כל ההזמנות של מקומות הלינה/כרטיסי הטיסה והאטרקציות.

מה עוד?!?


יום שבת, 18 ביוני 2011

כיצד בחרנו מלונות?

בשעה טובה, קנינו כרטיסים וכך יכולתי להתחיל להזמין בתי מלון.
כמו שכבר אמרתי בפוסט הקודם- הביטחון בכך שיש לי מיטה מובטחת במקום שבדקתי (פחות או יותר) לפני כן הוא הקו המנחה. לא לכולם זה מתאים, אבל אני סבורה שכולם ימצאו שהמידע אודות תהליך חיפוש המלונות עשוי להתאים לכולם- לספונטנים ולמתכננים מראש.

ובכן, בכל הדרך הובילו אותנו מספר עקרונות מנחים (אינם מסודרים בהכרח לפי סדר החשיבות):
1. עלות של מתחת ל-100$ אחרי מס לזוג.
2. אפשרות לקבלת החזר כספי מלא על ביטול, מינימום 24 שעות מראש.
3. ביקורת טובה ב Trip Advisor.
4. קירבה למקומות המרכזיים בהם אנחנו מתכננים לטייל (גם אם יש בידינו רכב, אני תמיד מעדיפה להסתובב ברגל).
5. חניה חינם (כאמור, יש בידינו רכב וחניות עלולות ליקר את מחיר הלינה ב20-40$ לילה!).
6. ארוחת בוקר כלולה- בונוס בלבד.

תהליך החיפוש:
TA הוא אתר מצוין לחיפוש בתי מלון/ אכסניות/ צימרים/ אירוח ביתי בפילוחים שונים (מחיר, איזור, כוכבים וכמובן דירוג האורחים).
שיטת העבודה שלי בTA התחלקה ל-2, תלוי אם יש חשיבות לאיזור שבו יהיה ממקום המלון (ערים גדולות בהם השהייה היא של כמה ימים) או לא (לינות על הדרך ללילה יחיד).
במידה ואין חשיבות למיקום:
1. מקלידים את המיקום ותאריך השהות ומקבלים רשימה שמדורגת ע"פ הרייטינג של האורחים.
2. אני משנה את דירוג המלון ע"פ מחיר (מהנמוך לגבוה) ומתחילה לעשות שכלול בין עלות לתועלת: ניסיון למצוא את המלון הזול ביותר המדורג הכי גבוה ע"י האורחים*.

במידה ואני מעוניינת במיקום ספציפי:
1. אני מבצעת את השלבים 1+2 ממקודם, אולם הפעם אני מקישה על המפה של האיזור שמופיעה מצד ימין. מיד תופיע לי מפה מוגדלת ובה אוכל לחפש בדיוק את האיזור המבוקש ואת המלונות המופיעים בו.

בשתי האופציות ניתן לברור את בתי המלון על ידי קרטריונים נוספים: חניה חינם, א.בוקר כלולה, אינטנרט חינם וכו'.

ומה הלאה?
כאשר מקישים על כל אחד מהמלונות, נכנסים לדף של בTA הדף כולל: נתונים שונים, דירוג אורחים, תמונות וצילומי וידאו ומפת מיקום- הרובריקות מופיעות מצד ימין של המסך.
כמו כן, ישנו כפתור הShow rate אשר פותח חלונות נפרדים של מגוון אתרי תיווך למלונות שמציעים לעיתים מחירים שונים על אותם סוגי חדרים!

אתרי "תיווך" מלונות פופולריים:


העיקרון המנחה של האתרים הללו הוא רכישה מראש של חדרים במלון בתעריפים המוזלים ביותר ומכירתם ברווח מסוים. לרב, על אף הרuוח שהאתרים עושים על "גב" הלקוח- המחירים עדיין נותרים אטקרטיביים. אולם, שווה בכל זאת לבדוק בכמה שיותר אתרים מתווכים במקביל וכן לבדוק בדף הבית של המלון עצמו. לעיתים המלון מציע תעריפים מוזלים לאוכלוסיות שונות (פנסיונרים, מחזיקי כרטיס AAA ועוד) והם עשויים להשתלם.
אחד החסרונות באתרי התיווך הוא זמני ביטול יותר קשיחים מהזמנה בבית המלון עצמו. לעיתים המלון מאפשר ביטול עד שעתיים לפני ההגעה ואילו האתרים מתנים ביטול מראש 24 שעות לפני ההגעה.

*ביקורות בTA- כבדהו וחשדהו






אנחנו נעזרים המון בביקורת בTA אולם חשוב להתייחס לביקורות בצורה "ביקורתית":
מצד אחד, תמיד יהיה מי שיראה את חצי הכוס הריק גם במלון 5 כוכבים ויתלונן שהמגבת שלו לא הייתה ריחנית מספיק ולכן יעניק למלון ציון 1 (הטווח באתר נע בין 1- לגרוע ביותר לבין 5- לטוב ביותר).
מצד שני, בעלי המלונות בקלות יכולים להיכנס לאתר ולהכניס ביקורת שקרית שמשבחת מלון שהרמה שלו לא מתאימה להלנת בע"ח.
אנחנו משתדלים להיתייחס בעיקר לביקורות של מבקרים ותיקים, שמרבים לבקר בהרבה בתי מלון ולכתוב ביקורות. אורחים אלה יסומנו בכוכב וליד הכוכב יצויינו מספר הביקורות שהם רשמו אודות בתי המלון.

חשוב לי שלא יופיעו בביקורות התראות על Bed Bugs- משמע פרעושים וכן שהחדר שלנו יהיה נקי.

אני יודעת שתמורת המחיר שאני מוכנה לשלם אני לא אקבל מלונות פאר (עם חדרי ענק, מצעי משי ושמפניה), אולם אני רוצה לקוות ששיטת החיפוש שלי תוביל אותנו לחדרים נקיים, מרווחים ושירות לבבי מהצוות.


יום שישי, 10 ביוני 2011

המטייל הספונטני מול המטייל המתוכנן

אני סבורה שיש אנשים שיחלקו על שיטת העבודה שלי בכל הנוגע לטיול הזה בפרט ולטיולים בכלל, אך אני מרגישה שאני לא יכולה לפעול באופן שונה: אני בעד לתכנן מראש, להזמין הכל מראש ולהיות "סגורים" על כל הפרטים כמה שיותר זמן מראש.

הפנים השליליים בגישה זו הינם מקובעות יתר, קושי בהתמודדות עם שינויים בתוכנית והעדר ספונטניות. אולם אני מוצאת את שיטת העבודה הזו טובה עבורי מפאת הצורך שלי בשליטה מוחלטת על העניינים (עניין של טופי) וכן מפאת תחושת הביטחון לגבי מה הולכים לראות והיכן הולכים להניח את הראש בלילה.

נקודת היציאה שלי מהמקובעות היא הזמנה של מקומות לינה בהם ניתן לבטל את ההזמנה 24 שעות לפני ההגעה ללא עלויות ביטול וכך אפשר לבצע שינויים בתוכניות במידה וכאלה מתרחשות.

נקודה נוספת וחשובה לגבי שיטה זו היא עניין אורך הטיול- הטיול שלנו הוא מרוכז ומלא וקצר יחסית ל2 החלקים של ארה"ב ועל כן חשוב לי שהוא יהיה מתוכנן מא' ועד ת'. בטיולים "רציניים" יותר, כאשר מדובר בתקופה ארוכה או לחילופין במעט מקומות להיות ולראות- בהחלט אפשר יותר "לזרום" בטיולים קצרים ועמוסים יחסית יש חשיבות רבה לתכנון מדוקדק ומראש!