אחד השלבים היותר מייגעים בהוצאת ויזה לארה"ב הוא מילוי טופס הבקשה DS-160. הטופס מכיל בתוכו מגוון רחב של שאלות שונות ומשונות הכוללות: פרטים אישיים, מטרות נסיעה, שאלות על פשיעה, הגירה ועוד- אולם אין צורך להתייאש- מדובר בהשקעה של כשעתיים-שלוש שניתן לעשות רצוף או בהפסקות.
את הטופס לא ניתן להדפיס ויש למלאו ישירות באתר, בכתובת: https://ceac.state.gov/genniv/
על מנת שלא לאבד את הנתונים אותם אתם ממלאים, מומלץ לשמור את הטופס לעיתים תכופות באתר עצמו וכן עותק חיצוני על המחשב, דיסק או-קי, דיסק וכו.
הוראות כלליות למילוי:
יש למלא את כל המידע המבוקש באופן מלא ומדויק. מומלץ להמעיט ככל הניתן בנתונים חסרים שיסומנו ב-NONE או N/A.
גם אם אתם טוענים את תמונת הפספורט בטופס באופן אינטרנטי יש להביאה לראיון עצמו בנוסף!
בסיום מילוי הטופס יש להדפיס טופס אישור אשר מכיל את כל הפרטים האישיים ואת הבר קוד.
כל מבקש ויזה נדרש למלא את הטופס ולהביא לראיון את טופס האישור הכולל את הבר-קוד.
בעמד הראשון המכונה Instructions מופיעות הערות ככליות על מילוי הטופס,עיקרי ההערות כוללות את הדפדפנים המתאימים להרצת השאלון, בקשה למילוי אינפורמציה נכונה, בדיקת האינפורמציה בטרם שליחתה, בקשה להדפסת טופס האישור בתום מילוי השאלון ובקשה להביאו ביום הראיון. בתום העיון בדך יש ללחוץ על הכפתור התחתון "Start Application".
בדף הבא יש לבחור את מיקומך: JERUSALEM לאיזור ירושלים וTEL AVIV לשאר המקומות בארץ. בעת הבחירה במיקום בישראל המערכת מאפשרת אוטומטית אופצית תירגום חלקית של השאלון. באפשרותך לצפות בתרגום באמצעות הצבת סמן העכבר מעל הטקסט המוצג בעמוד.
בעמוד זה מופיעים מספר כפתורים:
Test Photo- בלחיצה על כפתור זה תוכלו להעלות תמונת פספורט סרוקה שלכם ולבדוק האם היא מתאימה להגדרות שמגדירה שגרירות ארה"ב לתמונות פספורט בויזה. (למען האמת, לא ניסיתי את האופציה הזו ועל כן אינני יודעת כיצד היא מתפקדת).
Start a New Application- בלחיצה על כפתור זה אתם מתחילים את מילוי השאלון בפעם הראשונה (במילוי חוזר אין צורך ללחוץ על כפתור זה אלא על הכפתורים הבאים).
Upload a Previous Application- בלחיצה על כפתור זה תיפתח אפשרות להעלות קבצים שמורים של השאלון ששמרתם במחשבכם בעבר.
Retrieve Incomplete Application- בלחיצה על כפתור זה יפתח בפניכם חלון שיבקש Application ID- מספר מזהה של האפליקציה שיינתן לכם עם פתיחת אפליקציה חדשה. בעת הקשת המספר יפתח הטופס האחרון שנשמר באתר השגרירות (לכן יש חשיבות גבוהה להרבות בשמירה של הטופס).
לפתיחת טופס חדש יש לבחור כאמור בכפתור Start a New Application, לאחר לחיצה על הכפתור יפתח חלון אינפורמציה ובו תוכלו למצוא את המספר המזהה של הטופס שלכם, אנא רשמו קוד זה ושימרו עליו, בלעדיו לא תוכלו לחזור אל הטופס השמור שלכם. בנוסף בדף זה מופיעה רשימה של שאלות בטחון, אלו שאלות אודות פרטים אישיים שלכם, עליהם רק אתם יודעים לענות, שמיועדות לאמת במידת הצורך את המשתמש. תרגום של השאלות ניתן למצוא ע"י לחיצה על הכפתור הכחול i שנמצא בסמוך לרשימה. את התשובה יש לכתוב באנגלית וכמובן לזכור את התשובה שבחרתם ואת אופן כתיבתה. לבסוף יש ללחוץ על Continue.
משלב זה מתחילה סדרה ארוכה של שאלות -חשוב לזכור כי תרגום של כל שאלה יופיע כאשר נעביר את חץ העכבר על גבי השאלה. יש לענות על השאלות באנגלית.
בקשה להעלאת תמונה: בשלב מסוים תבקש התוכנה להזין אליה את תמונת הפספורט הסרוקה שלכם, במידה ולא ניתן יהיה לדלג על שלב זה (במקרה שלי התוכנה סירבה לדלג) ואין בידכם את תמונת הפספורט המתאימה תוכלו להעלות כל תמונת פספורט או תמונה חתוכה שלכם. התמונה תעלה לאתר ותגרום לכך שתוכלו להמשיך למלא את הטופס- אל דאגה, תמונה לא מתאימה בעת מילוי הטופס לא תגרור אף צעד משמעותי. במקרה שלי העלתי תמונה לא תיקנית- אך אף אחד לא אמר לי מילה. פשוט העברתי אליהם את התמונה התקנית באופן ידני וזה היה מספיק. שימו לב: אם אתם מעלים תמונה תקנית שלכם לאתר, הביאו בכל זאת תמונה פספורט תקנית איתכם לראיון.
פרטי איש קשר בארה"ב: במידה ויש לכם קרובים/ חברים/ מכרים תוכלו להעלות את פרטיהם לאתר. מהניסיון שלי, אין זה באמת משנה את מי רושמים בפרטי איש הקשר ולכן אם אין לכם מכרים אין צורך להילחץ. שמעתי על אנשים שהעלו את פרטי המלון בו ישהו בלילה הראשון שלהם בארה"ב- והם קיבלו ויזה ללא שום בעיה. אפשר גם לציין שם של מלון אקראי לדוגמא (אין שום התחייבות בפני אף אחד שאכן תשהו בו).
בתום מילוי הטופס יש להדפיס את האישור על מילויו הכולל את הבר-קוד. ההוראה היא שהבר קוד יודפס באופן ברור, המדפסת שלי לא עשתה עבודה כל כך טובה בזמנו, אך באחד השלבים בשגרירות, הדפיסו לי את הבר-קוד מחדש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה